fbpx

Met de oliebollen koud achter de kiezen, is er al weer de eerste nieuwe traditie van 2020: Letterbekken LIVE! Kom je ook met ons proosten op het nieuwe jaar? We hebben alvast een programma ontkurkt met wel 2020 volumeprocent topkwaliteit. Proost!

** Charley El Ranzino / Charley Ranzijn

Hij was de eerste campusdichter van de VU (Amsterdam) en trad onder het pseudoniem Tijdelijke Toon op in tout alternatief Amsterdam. Ranzijn (25) heeft gevoel voor de onderkant, de achterkant van het gelijk. Hij dicht in een vaak tijdelijke wereld van onafhankelijke denkers, doeners en activisten. Plamuren met een scherp mes!

** Stokely Dichtman

Stokely is een onzichtbare panter, een denker in vorm van een Dichtman, een spreker met een tintelende tong. In het grensgebied van het surreële, het fantastische, het wereldse en het politieke speelt hij met woorden. Hij komt uit Eindhoven en is coördinator van de Poetry Circle 040 en deel van het team van Onuitgesproken en Losse Eindjes. Verder staat hij regelmatig op podia in Nederland en België. Momenteel werkt hij samen met een groep van vijf schrijvers en vijf componisten aan het project Phonetic Stories van Asko|Schönberg en De Tekstsmederij.

** Doeko L. / Stadsdichter Den Bosch

Na een spetterende finale, liet Doeko L. zijn mede-kandidaten ver achter zich. Sinds 30 november 2019 mag Doeko L. zich Stadsdichter van Den Bosch noemen. Vandaag spreekt hij de stad toe op zijn Doeko’s.

** Han Jansen (Stadsdichter Oss)

Sinds april 2019 is Han Jansen de nieuwe Stadsdichter van Oss. Hij volgde Kitty Schaap op, die gedurende 3 jaar stadsdichter van Oss was. Jansen is ook verbonden aan poëziepodium Oss als bestuurslid.

** Peter-Paul Kleijwegt (muziek)

Singer-songwriter Peter-Paul Kleijwegt is reeds 30 jaar actief met bands, projecten en albums, als Born in a barn en het El Bosco Orchestra. Tegelijkertijd heeft hij zich ook ingezet als initiator, organisator, technicus, producer, manager en promotor van en voor podia, festivals en clubs.

** Open podium

Natuurlijk is er ook een open podium. Belangstellenden mogen maximaal twee (eigen) gedichten voordragen. Aanmelden kan tijdens de avond zelf.

** Presentatie: Renk van Oyen.

Zaal open: 19 uur;
Aanvang programma: 19.30 uur.
Entree: Gratis. Vrijwillige bijdrage gewaardeerd.