Bier van Bossche Brouwers
Hier onder zie je de biersoorten die bij Bossche Brouwers gebrouwen worden. We zijn maar een kleine brouwerij, iedere week brouwen wij 180 liter bier meestal in samenwerking met twee tot vier enthousiaste cursisten die bij ons de workshop bier brouwen volgen.
Ben je geïnteresseerd in het brouwproces of ons bier vraag er dan gerust naar bij onze barmensen. Op zaterdag wordt er meestal gebrouwen en ben je altijd welkom een kijkje te nemen in de brouwerij.
Let op: niet al deze bieren zijn op voorraad. Stout is meestal beschikbaar op fles, de andere biersoorten wisselen op onze tap. Vraag achter de bar welk bier bewschikbaar is.

Bossche brouwers Sinaasappelblond
Bossche Brouwers Sinaasappelblond is ons meest populaire biertype. Een toegankelijke blonde met een lichte afdronk van zoete sinaasappelschil. Het bier bestaat uit lichte mouten: pilsmout en pale ale mout. De sinaasappelschil wordt kort voor het einde van het koken toegevoegd en kookt dus heel kort mee zodat de aroma’s niet verdampen en verloren gaan.
Alcohol: 6.7%
Type: Blond
IBU/Bitterheid: 30 (evenwichtig)
Kleur: 10 EBC
Mout:
– Pilsmout
– Pale Ale
Hop
– Hallertauer Tradition
– Saaz
Kruiden en specerijen
– Sinaasappelschil, zoet.

Bossche brouwers NEIPA
Bossche Brouwers NEIPA (New England India Pale Ale) is een donkerblond bier gebrouwen met Pale Ale Mout en veel aromahop en weinig bitterhop. Doordat de aromahop kort meekookt ontstaan er weinig bittere smaken en proef je de fruitige en bloemige hop-aroma’s. Speciale giststammen zorgen voor fruitige esters zodat deze smaken extra goed naar voren komen.
Alcohol: 6.8%
Type: Neipa
IBU/Bitterheid: 28 (evenwichtig)
Kleur: 13 EBC
Mout:
– Pale Ale
– Tarwemout
– Havervlokken
Hop
– East Kent Golding
– Citra
– Simcoe

Bossche Brouwers Fustviking Stout en Fustviking Stout Jack Daniels*
Donkere gebrande mouten en een beetje rookmout zorgen bij de Fustviking zonder extra toevoegingen voor een smaak van pure chocolade, espresso en laurier.
Favoriet van onze brouwer!
Alcohol: zie fles
Type: Stout
IBU: 48 (bitter)
Kleur: 150 EBC
Mout:
– Pale ale
– Aroma
– Cara
– Chocolate W
– Chocolate B
– Rookmout
Hop
– Columbus
– Styrian Goldings
– Bramlin Cross
Kruiden en specerijen
– Sinaasappelschil, zoet
Gist
– Fermentis US-05 Safale American
– Fermentis BE-256 ~Abbaye
Fustviking Stout Jack Daniels infused:
Jack Daniels Old no7

Bossche Brouwers Tripel
Extra veel mout zorgt voor een zwaarder bier met een goede body en hoger alcoholpercentage. Bij het brouwen is een kleine hoeveelheid koriander en kardamom toegevoegd, wat zorgt voor een wat kruidige afdronk.
Alcohol: zie fles
Type: Tripel
IBU: 23
Kleur: 15 EBC
Mout:
– Pils mout
– Pale ale mout
– Tarwe mout
– Cara 20 mout
Hop
– Magnum
– Saaz
Kruiden en specerijen
– Koriander
– Kardamom
Gist
– Wyeast labs 1388 Belgian Strong Ale

Bossche Brouwers Scheepsmaatje
In basis een blond bier maar door toevoeging van rijpe verse bosvruchten en appelsap een warm gekleurd fruitig fris biertje.
Alcohol: 6.4%
Type: Blond
IBU: 25 (zoet)
Kleur: 14 EBC
Mout:
– Pilsmout
– Pale Ale
– Melanoidin
Hop
– Magnum
– Saaz
Kruiden en specerijen
– Bosvruchten
Gist
Fermentis SafBrew Ale S-33