fbpx

Bier van Bossche Brouwers

Hier onder zie je de biersoorten die bij Bossche Brouwers gebrouwen worden. We zijn maar een kleine brouwerij, iedere week brouwen wij 180 liter bier meestal in samenwerking met twee tot vier enthousiaste cursisten die bij ons de workshop bier brouwen volgen.

 

Ben je geïnteresseerd in het brouwproces of ons bier vraag er dan gerust naar bij onze barmensen. Op zaterdag wordt er meestal gebrouwen en ben je altijd welkom een kijkje te nemen in de brouwerij.

Let op: niet al deze bieren zijn op voorraad. Stout is meestal beschikbaar op fles, de andere biersoorten wisselen op onze tap. Vraag achter de bar welk bier bewschikbaar is.

Sinaasappelblond Bossche Brouwers

Bossche brouwers Sinaasappelblond

Bossche Brouwers Sinaasappelblond is ons meest populaire biertype. Een toegankelijke blonde met een lichte afdronk van zoete sinaasappelschil. Het bier bestaat uit lichte mouten: pilsmout en pale ale mout. De sinaasappelschil wordt kort voor het einde van het koken toegevoegd en kookt dus heel kort mee zodat de aroma’s niet verdampen en verloren gaan.

Alcohol: 6.7%
Type: Blond
IBU/Bitterheid: 30 (evenwichtig)
Kleur: 10 EBC

Mout:
– Pilsmout
– Pale Ale

Hop
– Hallertauer Tradition
– Saaz

Kruiden en specerijen
– Sinaasappelschil, zoet.

Bossche brouwers NEIPA

Bossche brouwers NEIPA

Bossche Brouwers NEIPA (New England India Pale Ale) is een donkerblond bier gebrouwen met Pale Ale Mout en veel aromahop en weinig bitterhop. Doordat de aromahop kort meekookt ontstaan er weinig bittere smaken en proef je de fruitige en bloemige hop-aroma’s. Speciale giststammen zorgen voor fruitige esters zodat deze smaken extra goed naar voren komen.

Alcohol: 6.8%
Type: Neipa
IBU/Bitterheid: 28 (evenwichtig)
Kleur: 13 EBC

Mout:
– Pale Ale
– Tarwemout
– Havervlokken

Hop
– East Kent Golding
– Citra
– Simcoe

Fustviking

Bossche Brouwers Fustviking Stout en Fustviking Stout Jack Daniels*

Donkere gebrande mouten en een beetje rookmout zorgen bij de Fustviking zonder extra toevoegingen voor een smaak van pure chocolade, espresso en laurier.

Favoriet van onze brouwer!

Alcohol: zie fles
Type: Stout
IBU: 48 (bitter)
Kleur: 150 EBC

Mout:
– Pale ale
– Aroma
– Cara
– Chocolate W
– Chocolate B
– Rookmout

Hop
– Columbus
– Styrian Goldings
– Bramlin Cross

Kruiden en specerijen
– Sinaasappelschil, zoet

Gist
– Fermentis US-05 Safale American
– Fermentis BE-256 ~Abbaye

Fustviking Stout Jack Daniels infused:
Jack Daniels Old no7

 

Bossche Brouwers Tripel

Bossche Brouwers Tripel

Extra veel mout zorgt voor een zwaarder bier met een goede body en hoger alcoholpercentage. Bij het brouwen is een kleine hoeveelheid koriander en kardamom toegevoegd, wat zorgt voor een wat kruidige afdronk.

Alcohol: zie fles
Type: Tripel
IBU: 23
Kleur: 15 EBC

Mout:
– Pils mout
– Pale ale mout
– Tarwe mout
– Cara 20 mout

Hop
– Magnum
– Saaz

Kruiden en specerijen
– Koriander
– Kardamom

Gist
– Wyeast labs 1388 Belgian Strong Ale

Scheepsmaatje

Bossche Brouwers Scheepsmaatje

In basis een blond bier maar door toevoeging van rijpe verse bosvruchten en appelsap een warm gekleurd fruitig fris biertje.

Alcohol: 6.4%
Type: Blond
IBU: 25 (zoet)
Kleur: 14 EBC

Mout:
– Pilsmout
– Pale Ale
– Melanoidin

Hop
– Magnum
– Saaz

Kruiden en specerijen
– Bosvruchten

Gist
Fermentis SafBrew Ale S-33