fbpx

Workshop bierbrouwen

14oct09:0016:00Workshop bierbrouwen

Event Details

Plannen om zelf te gaan brouwen?
Of gewoon zin in een gezellige dag? Dan is de workshop bierbrouwen echt iets voor jou!

In de workshop gaan we niet alleen zelf brouwen, maar ook veel proeven. Wie is de grootste bierkenner in jullie groep? En waar moet je eigenlijk op letten als je een bier goed wil beoordelen? Ontdek het zelf en word Bierpionier!

In de workshop bierbrouwen leer je de basisprincipes van het bierbrouwen en maak je samen met je vrienden, collega’s of teamgenoten je eigen speciaalbier. Welk bier dat wordt, bepaal je zelf!

Workshop bierbrouwen: schroten van de mout

Eigen recept
Wil je graag een fris witbiertje brouwen, een stevige IPA, een moutige porter of een kruidige saison? En moet je biertje lekker bitter worden of juist zacht? Voorafgaand aan de workshop geef je zelf aan welk biertype je wilt brouwen. De Bierpionier zorgt voor de rest!

Echt brouwen
In de workshop ga je alles doen wat een echte brouwer ook doet. Je leert hoe je de mout moet schroten, hoe maischen werkt en wanneer je de hop moet toevoegen. In tegenstelling tot veel andere workshops werken we dus niet met een kant-en-klaar-pakket, maar gaan we samen een ambachtelijk, volmout brouwsel maken.

Veel proeven
Natuurlijk ga je in de workshop ook veel proeven: 9 bieren in totaal maar liefst. Wie is de grootste bierkenner in de groep? Wie onderscheidt een dubbel feilloos van een quadrupel? En waar moet je eigenlijk op letten als je een bier goed wil beoordelen?

Time

(Sunday) 09:00 - 16:00

Location

Bossche Brouwers aan de Vaart

Organizer

Bossche Brouwers

leonard@bosschebrouwers.nl tramkade 29

Learn More