fbpx

Studio 45 "Reggae & Ska clubnight"

06mar21:0002:00Studio 45 "Reggae & Ska clubnight"STUDIO 45 verkent de muzikale schatten van Jamaica, de geboortegrond van de Ska, Rocksteady & Reggae

STUDIO 45 verkend de muzikale schatten van Jamaica, de geboortegrond van de Ska, Rocksteady & Reggae

Event Details

Line up dj’s
– Dub Tuan & Ital Youth (Covenant Soundsystem)
– Hyse (Guiding Ark HiFi)
– Pasqualito (old crew member Pacha Mama soundsystem)
(PA sessie, no soundsystems)

STUDIO 45 verkent de muzikale schatten van Jamaica, de geboortegrond van de Ska, Rocksteady & Reggae. Wie wat verder luistert dan alleen Marley en de vele populaire bands en tracks vind een onuitputtelijke bron van oude volksmuziek met vaak een spirituele boodschap EN BOVENDIEN HEEL DANSBAAR!
Muziek zit in het DNA van de Jamaicanen en het eiland bracht een groot arsenaal aan zangers, zangeressen en bands voort.

*** Bij STUDIO 45 hoor je roots reggae uit de 70’er en 80’er jaren, dub, ska en rocksteady ***
Deze stijlen ontstonden tijdens een geweldig spannende periode binnen de Jamaicaanse muziek.
Hip-hop, grime, dubstep, dancehall en bass zijn enkele moderne muziekstijlen die schatplichtig zijn aan reggae en er zwaar door geïnspireerd zijn (deze stijlen draaien wij niet).

Binnen de geschiedenis van de reggae-cultuur en Jamaica spelen vinyl platen een hele belangrijke rol. Tot nog niet zo lang geleden werden er elke maand honderden tunes opgenomen in een van de vele studios en geperst op 7 inch vinyl platen, ook wel 45’s genaamd.

STUDIO 45 is vinyl only en er draaien altijd meerdere selecters samen en dus back to back. We proberen de sfeer te creëren die doet denken aan de oude Dancehalls (dans hallen) in Jamaica waar de bevolking hun vertier en muzikale voeding kwam zoeken.

Time

(Friday) 21:00 - 02:00