fbpx

Rise a thousand

23feb20:0023:00Rise a thousandlevendige mix van metal, screamo en hardrock

Event Details

TOEGANG GRATIS
BAND START 21:30 (sharp!)

RISE A THOUSAND

Rise a Thousand trapt af in 2005 als vijf gasten een gezamenlijke uitlaatklep vinden en hun energy bundelen tot een levendige mix van metal, screamo en hardrock

Al vanaf het begin leidt de invloed van verschillende harde muziekgenres tot een attractieve mix die luisteraars van een breed scala aan alternatieve muziek aanspreekt. Of het nu de old school metalhead is die prat gaat op klassieke metal riffs en dubbelloops gitaarlijntjes, of de fan van de wat meer mainstream-achtige rock met een populaire, rauwe rand. De band laat meteen blijken dat het niet de zoveelste rockband is en heeft met voorprogramma’s van o.a. Silverstein, 36 Crazyfists, Atilla, Hed PE en Zebrahead meteen een vliegende start. In de loop der jaren wordt Rise a Thousand’s sound meer solide en gedefinieerd.

Zoals bij veel andere bands gaan oude bandleden weg en komen er nieuwe voor in de plaats, telkens leidend tot een nog beter en sterker geheel dat door de jaren heen een stevige muzikale groei kent. Aan het begin van dit decennium wordt de geprezen EP ‘Sunset’ gereleased. Een volgend hoogtepunt dient zich aan in 2015, als Rise a Thousand de prestigieuze Nederlandse Metal Battle wint en daarmee meer dan 350 deelnemende bands achter zich laat. De sound is inmiddels ontwikkeld tot een catchy blend van metal, punk en hardrock, wat de catchy sing-a-long metal enorm aantrekkelijk maakt voor een nog groter publiek.

De videoclip ‘Home Again’ zet de band extra stevig als welkome rock act op de kaart. In 2018 verschijnt de single ‘Atari’, een nummer als eerbetoon aan de aloude arcadehallen. Het nummer is een mix van punk, pop en metal en wordt direct gebruikt als soundtrack bij een aantal items op gamekings.tv. Krijg je de kans om Rise a Thousand live mee te maken, grijp die dan meteen met beide handen aan en duik er in. Tenzij je niet van een strakke, energieke en aanstekelijke rockshow houdt…toch!

 

Time

(Saturday) 20:00 - 23:00

Location

Bossche Brouwers aan de Vaart

Organizer

Bossche Brouwers

leonard@bosschebrouwers.nl tramkade 29

Learn More