fbpx

Logosamphia

15sep(sep 15)20:0016(sep 16)02:00LogosamphiaOosterse 8-bit en Neo polka

Event Details

Logosamphia is het alter ego van Sadra Hemati. Geboren in Teheran maar vanaf zijn tiende woonachtig op ons eiland waar hij opgroeide met Oosterse traditionele muziek en de klanken van Pink Floyd en Tom Waits. Zijn voorliefde voor jungle en drum ’n bass zorgde ervoor dat hij onder de naam Logosamphia muziek ging maken die eigenlijk in geen enkel hokje past. 

Het zal het publiek ook een worst wezen; daar waar hij optreedt, krijgt hij iedereen aan het dansen. Hij wordt daarom veel gevraagd in binnen- en buitenland en hij organiseert al twaalf jaar Storing_ in de Popcentrale, een festival voor experimentele beats. Best een druk leven, want daarnaast werkt Sadra ook gewoon fulltime op kantoor als ICT medewerker.

Sadra Hemati Logosamphia

Je was tien en vanuit Teheran kwam je in Dordrecht terecht, hoe was die overgang? “In het begin was het heel vreemd want iedereen sprak Nederlands en ik niet. Maar ik heb, net als mijn ouders, heel snel de taal geleerd. En ik had mijn muziek als uitlaatklep. Dat hadden mijn ouders al heel snel in de gaten, toen ze uit Iran vertrokken hadden ze naast wat kleding mijn keyboard meegenomen. Kun je je het voorstellen? Ze lieten bijna alles achter maar ze wisten hoe belangrijk muziek voor me was. Toen ik in Nederland kwam was net de gabbermuziek populair, daar snapte ik niet zoveel van. Wat achteraf grappig is, nu maak ik juist muziek met veel elektronische beats.”

Oosterse 8bit en neo-polka

Sadra’s muziek heeft al veel labels opgeplakt gekregen van avantgardistische techno, Oosterse 8bit, discopunk, jungle tot neo-polka & balkan. Termen die de meeste mensen niet zoveel zullen zeggen. Het instrumentarium waar hij over beschikt ook niet. Sadra maakt namelijk veel van zijn instrumenten zelf. “Toen ik een jaar of achttien was had ik een beetje genoeg van alleen keyboard spelen. Ik ging ze uit elkaar schroeven en kijken of ik er andere geluiden uit kon halen. Sindsdien maak ik kastjes met knopjes en draadjes waar allemaal andere klanken uit komen. Maar ik bespeel bijvoorbeeld ook de santoor, dat is een Oosters instrument met iets van 79 snaren. Juist het combineren van allerlei genres en invloeden vind ik leuk.”

Vandaar ook de stukken fruit als instrument? “Op school leerden we hoe je een lampje kon laten branden met een aardappel. Met die kennis ben ik met alle fruitsoorten gaan experimenteren, mijn favoriet is uiteindelijk de kiwi. Daar zit echt een supermooi geluid in. Mijn nieuwe album gaat daarom ‘Kiwiboy’ heten.”

‘ZIT TROUWENS OOK MUZIEK IN, HET PROCES VAN HET MAKEN VAN EEN LOEMPIA’

Dordrecht staat bekend als een eiland waar de historische binnenstad vooral een trekpleister is. Voor meer vooruitstrevende zaken trekken mensen al snel naar steden als Rotterdam en Amsterdam. Voel je je thuis in Dordrecht? “In Dordrecht gebeurt eigenlijk meer dan mensen weten; initiatieven als Kunstrand, DOOR en bijvoorbeeld Het Vogelnest. Daar wordt heel veel gecreëerd. Publiek van buiten Dordt komt daar uiteindelijk ook op af. Ik hoop in de toekomst workshops te kunnen geven om experimentele muziek te maken. Wist je dat ik voor Het Hof een keer een moderne versie van het Wilhelmus heb gemaakt? Daarvoor liet ik kinderen op zelf gemaakte instrumenten de muziek maken. Dat was hartstikke leuk.”

Time

15 (Saturday) 20:00 - 16 (Sunday) 02:00

Location

Bossche Brouwers aan de Vaart

Organizer

Bossche Brouwers

leonard@bosschebrouwers.nl tramkade 29

Learn More