fbpx

Letterbekken Live

09oct19:0023:00Letterbekken Live

Letterbekken LIVE. Altijd verrassend én gratis!

Event Details

In de amber-grimmige sferen van de Bossche Brouwers aan de Vaart, is dit de eerste editie van de nieuwe formule, Letterbekken LIVE! We zitten tussen de twee hete vuren in van de voorronde van de verkiezing van de eerste Stadsdichter van Den Bosch, en de finale op 30 november. In de tussentijd gaat het leven gewoon door. Elke tweede woensdag van de maand is het vaste prik Letterbekken LIVE. Altijd verrassend én gratis!

We starten meteen goed met een breed programma.

Zaal open: 19 uur;
Aanvang programma: 19.30 uur.
Locatie: Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart. Tramkade 29 in Den Bosch.
Entree: Gratis. Vrijwillige bijdrage gewaardeerd.

** Natchai Leenders

Weird is wonderful! Natchai Leenders uit Nijmegen, geeft een nieuwe wending aan alle verdwijntrucs die je kent. Moeiteloos naait hij ambachtelijk aanvoelende poëzie en spoken word vast aan publiek en lezer. Daar is geen ontworstelen aan. Zijn invloeden liggen onder meer in de heavy metal, punk en hiphop. Zien we hier een dichter of een goochelaar aan het werk? Deze jonge performer beklijft!

** Daniël Vis

Samen met onder meer Jonathan Griffioen, die in maart al bij ons op toneel stond, is Daniël genomineerd voor de J.C. Bloem-prijs, voor zijn bundel Insect Redux. Vis schrijft als karton, met rafeltjes en bloemetjesmotieven. Je weet nooit of je nu een cadeau krijgt of bent ingepakt door zijn sonore lyriek. Een van de meest veelbelovende schrijvers van dit moment!

** Jolies Heij

Jolies Heij is vaak te zien op de slampodia. Als getraind performer draait zij al jaren mee op de slampodia. Jolies tond in de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2015. In 2016 kwam haar verrassende debuut, Lolita zei.. bij uitgeverij Heimdahl. Een recensent schrijft: Haar lusten, listen en lagen worden ons onthuld en Heij neemt geen blad voor de mond. Maar er wordt ook diepgang en taalacrobatiek gedemonstreerd, tot mijn vreugde.

** Jan Eikelenboom & Romheen/La Zona

Jan Eikelenboom heeft een timbre in zijn stem, waar je zowel uit wegglipt als naar terug komt. Hij schrijft verhalen, poëzie en proza op gevoel en voor je gevoel. Als dichter staat hij middenin de band Romheen/La Zona. Jazzy grooves en Latijns-Amerikaanse tinten. Rondom en middenin de sonore poëzie van Eikelenboom.

De band bestaat verder uit
– Sander Roerdink (drums);
– Ronnie van Silfhout (bas);
– Barend van der Pol (gitaar) en
– Erik Laarman (saxofoon, klarinet).

** Open podium

Natuurlijk is er ook een open podium. Belangstellenden mogen (eigen) gedichten voordragen. Aanmelden kan tijdens de avond zelf.

** Presentatie: Renk van Oyen.

Time

(Wednesday) 19:00 - 23:00