fbpx

Letterbekken LIVE!

12feb19:3023:00Letterbekken LIVE!Dorstvlegels

Dorstvlegels

Event Details

Letterbekken LIVE! Dorstvlegels

In de amber-grimmige sferen van de Bossche Brouwers aan de Vaart, staan weer 4 frisse dichters van hoge kwaliteit, te trappelen om publiek van een onvergetelijke avond te voorzien.

Elke tweede woensdag van de maand is het vaste prik Letterbekken LIVE. Altijd verrassend én gratis!

Met lokaal talent en talent van ver, is dit weer een editie om je dorstvlegels bij af te likken:

– Sholeh Rezazadeh
– Miguel Santos
– Jolande van Lith
– Joni de Groot
– Muziek: Chris de Meza
– Open podium voor dichters

Zaal open: 19.30 uur;
Aanvang programma: 20.00 uur.
Let op: We starten voortaan met het programma om 20u!
Locatie: Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart. Tramkade 29 in Den Bosch.
Entree: Gratis. Vrijwillige bijdrage gewaardeerd.

** Sholeh Rezazadeh

Vlam betekent haar naam in het Perzisch. Sholeh Rezazadeh heeft zich in een paar jaar tijd tot een literair fenomeen ontpopt. De van oorsprong Iraanse leeft sinds 2015 in Nederland en dicht met een Couperiaanse schoonheid die haar op haast onnatuurlijke wijze is gegeven.

” (…) we kennen het vuur
vuur zit in onze ogen, in ons hart, in onze dromen
oorlog fluistert leugens in onze oren
hij zegt dat deze keer de laatste keer is
maar blijft naast ons liggen
het Midden-Oosten is een ongestelde vrouw
die kinderen ter wereld brengt. (…) ”

** Miguel Santos

De Rotterdamse schrijver en dichter Miguel Santos (1986) stond met zijn poëzievoordrachten op onder meer Geen Daden Maar Woorden, de Dag van de Romantische Muziek, Duizel in het Park en Woordnacht. Zijn debuutroman 71/17 verscheen in 2013 bij Uitgeverij Free Musketeers. Santos is ook de huisdichter van het lokale tv-station OPEN in Rotterdam, waar hij elke week een ineuwsgedicht voor schrijft.

** Jolande van Lith

Inmiddels bekende Nederlander Jolande van Lith, schrijft Nederlandse poëzie en werd in 2018 genomineerd voor de Zachte G. taalprijs in 2018, voor haar eerste roman, gebaseerd op het leven van Vincent van Gogh. Bij de presentatie van haar meest recente boek in 2019, nodigde van Lith enkele van haar meest favoriete schrijvers uit, waaronder Connie Palmen. Het grote publiek kan haar kennen van haar deelname aan het televisieprogramma Steenrijk, straatarm van SBS6.

** Joni de Groot

Joni de Groot (29) Studeerde illustratie aan AKV | St Joost in Den Bosch en verzorgt de vormgeving en aftermovies voor Letterbekken LIVE! Voor liefhebbers en fans van Letterbekken, is zij bepaald niet onbekend. Tijdens deze editie maakt ze haar poëziedebuut op het podium. Na een cursus poëzie bij de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd te hebben, schrijft ze naast minutelijkse columns nu ook gedichten die het dagelijks leven in een absurd jasje steken. Absurdistisch en raak, zoals altijd!

** Chris de Meza (muziek)

Singer-songwriter Chris de Meza valt op, ondanks haar jeugdige leeftijd (18), door haar volwassen teksten. Chris studeert aan het Rock City Institute in Eindhoven. Ze stond onder meer op de Singer-songwriter battle in 2016. Het Brabants Dagblad schreef over haar:

“ De slechts 15-jarige De Meza uit Den Bosch stond op het podium als een gevierd artiest, die de juiste balans wist te vinden tussen lichte en zware toonhoogtes. Het ene moment etaleerde ze een krachtig en zuiver stemgeluid, het andere moment haalde ze alles uit de kast om het publiek te raken met haar gevoelige nummers.”

“ (…) daverende triomf voor Chris de Meza, een talent met heel veel potentie (…) “

De Meza brengt bij Letterbekken LIVE! enkele van haar meest recente nummers.

** Open podium voor dichters
Aanmelden kan tijdens de avond zelf.

** Presentatie: Renk van Oyen

Time

(Wednesday) 19:30 - 23:00