fbpx

De Stadsdichter - Het Pact met de Stad

30nov20:0002:00De Stadsdichter - Het Pact met de StadOp zaterdag 30 november is het dan zo ver. ‘s-Hertogenbosch krijgt zijn eerste, echte Stadsdichter!

Event Details

Op zaterdag 30 november is het dan zo ver. ‘s-Hertogenbosch krijgt zijn eerste, echte Stadsdichter!
In een bruisende hoofdstad van Noord-Brabant, hebben al 4 fantastische kandidaat-Stadsdichters gestreden om het Stadsdichterschap. Het publiek heeft gesproken. De deskundige jury heeft gesproken.
 

De dichters:

Doeko L. de Dichter en Friso Woudstra staan te trappelen om aan publiek en de hele stad te laten zien en horen wie zij zijn. Letterbekken gaf hen de opdracht mee om hun Pact met de Stad nog verder te verstevigen.
Het publiek wacht… de stad wacht. Aan het einde van deze zaterdag weten we het allemaal. Een van hen is de eerste Stadsdichter!
 
De kandidaten hebben elk 2 opdrachten gekregen.
1) Schrijf op 3 Bossche nieuwsberichten een gedicht.
Een politieke rel, de huisuitzetting van een dame op leeftijd, een onbekende overledene, de bouw van het nieuwe theater of over een vermiste poes. Tijdens Het Pact met de Stad, praten we ook met de hoofdrolspelers uit deze nieuwsberichten.  Nachtburgemeester073 Lidwien van Noorden, zal met hen in gesprek gaan.
 
2) Schrijf een ode aan dingen die eigenlijk niet kunnen.
Hier leren we de dichters echt goed kennen. Deze opdracht mag naar believen worden uitgelegd. Welke odes brengen de dichters aan welke dingen die eigenlijk niet kunnen?
 
** MUZIEK **
– URBAN POETICS
Julie Scott en Roeland Drost bezingen de stad en zijn vriendschappen. Scott (Mizpah, Can-of-be, Knotwilg, Dash!) heeft een stem en bijpassende persoonlijkheid die de afstand Den Bosch noord en zuid met gemak kan overstijgen. De van oorsprong Schotse Haagse, leeft als nomade en dat straalt verder dan de stad hoog is. Samen met Roeland Drost (Fratsen, acteur, solo-artiest) bezingen zij elkaars gestoorde vriendschap in een steeds gekker voelende stad.

– 

Julie Scott: Zang, gitaar;
Roeland Drost: Toetsen, zang
 
Zaal open: 20 uur;
Aanvang programma: 20.30 uur.
Start voorverkoop: donderdag 10 oktober!

Time

(Saturday) 20:00 - 02:00