fbpx

DADA's TROOST

07jun19:0019:45DADA's TROOSTIn onze moedertaal, strakke drums, slappende baslijnen aangevuld met Indie/noise gitaarpartijen

Dada's troost

Event Details

De Helmondse driekoppige band Dada’s Troost is een band met een unieke stijl in Nederland: De moedertaal, strakke drums, slappende baslijnen aangevuld met Indie/noise gitaarpartijen maken Dada’s Troost de enige in zijn soort. Dada’s Troost is experimentele funkrock zonder concessies, serieus èn met een knipoog en hoogst origineel.

De band is beïnvloed door een mix van genres; enerzijds door progressieve acts zoals Primus en Frank Zappa, anderzijds door populairdere artiesten zoals The Red Hot Chilli Peppers en Sonic Youth. Hieruit ontstaat de specifieke mix van funkrock en noise, de band kreeg dan ook al snel de bijnaam “De Brabantse Primus”, een compliment.

Dada’s Troost is ontstaan in het najaar van 2013. Al snel speelde de band op festivals zoals Klok Rock Orange, Eurosjopper en Impact. Dada’s Troost bleek al snel een band die je echt live moet zien. Najaar 2014 is het debuut Fanfare Obesitas verschenen. In 2015 bracht de band de single Kennedymars! uit, welke in december dat jaar gevolgd werd door een live plaat: Live in Het Muziekcafé. “Mensen zijn altijd zo positief verrast na onze shows, hier moeten we iets mee”. Deze Live registratie bevat nummers van Fanfare Obesitas maar ook nieuw materiaal. Februari 2017 is de single Dikke Auto’s inclusief video en akoestische B-kant uitgekomen.

2017 en verder. Het nieuwe materiaal zal veel volwassener en serieuzer zijn dan Fanfare Obesitas. Nummers als De Wraak van Kurt Cobain, Maakbare Maatschappij en Revolutie verzekeren ons ervan dat het volgende album divers en pakkend zal worden, zowel muzikaal en tekstueel.

Dada’s Troost is:
Pieter van den Berkmortel: bas en zang
Marc Bruijn: Drums, backings en percussie
Dirk van Duijnhoven: Gitaar en backings

Time

(Friday) 19:00 - 19:45